Θηλαστικό  
 

Τσακάλι 

Το τσακάλι (λατ. ονομασία Canis aureus) είναι μεσαίου μεγέθους σαρκοβόρο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των κυνοειδών. Ζει στην Ευρώπη (κυρίως στα Βαλκάνια), στην Ασία και στην Αφρική. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός των τσακαλιών δεν ξεπερνά τα 1.500 άτομα. Αυτά περιορίζονται σε απομονωμένους πληθυσμούς στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τη Χαλκιδική, την παραλιακή ζώνη της Φωκίδας, την Πελοπόννησο, τη Σάμο, και με μικρές ομάδες στην Κερκίνη και στον Αξιό. 

Τρέφεται κυρίως με ψοφίμια και μικρά ζώα όπως αμφίβια, ψάρια, σαλιγκάρια, ποντίκια, κουνέλια, έντομα, πουλιά αλλά κι αιγοπρόβατα. Ωστόσο, μέρος της δίαιτάς του καλύπτεται από φυτά και φρούτα. Δρα ως «καθαριστής» της φύσης επειδή είναι θηρευτής των τρωκτικών και των ζώων που βλάπτουν τις γεωργικές καλλιέργειες. Επίσης, περιορίζει τα οργανικά υπολείμματα και τα σκουπίδια, ενώ καταναλώνει τα νεκρά ζώα αποτρέποντας τη μετάδοση ασθενειών.

Θρακικός Ηλεκτρονικός Θησαυρός

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή