απεικονίσεις
απεικονίσεις

Ο θεός Άρης ενθαρρύνει τους άνδρες να πολεμήσουν 

Μικρογραφία από το χειρόγραφο The Hague, KB, 74 G 27 με το θεό Άρη να ενθαρρύνει τους άνδρες να πολεμήσουν, 1450-1475.

Σε μικρογραφία του χειρογράφου The Hague, KB, 74 G 27 απεικονίζεται ο θεός Άρης να κάθεται σε ουράνιο τόξο. Φορά μεσαιωνικού τύπου πανοπλία και κρατά σπαθί στο δεξί του χέρι. Ως ο κατεξοχήν θεός του πολέμου φορά στέμμα και κρατά ραβδί στο αριστερό του χέρι. Εμψυχώνει τους πολεμιστές, πεζούς και έφιππους, που στέκουν στα δεξιά, ώστε να ριχθούν γενναία στο πεδίο της μάχης.

Το χειρόγραφο The Hague, KB, 74 G 27 φιλοτεχνήθηκε πιθανότατα για τον Δούκα της Nemours, Jacques d'Armagnac. Αργότερα πέρασε στη Συλλογή Orange-Nassau του Dillenburg Castle στη Γερμανία, η οποία το 1821 μεταφέρθηκε στη Χάγη. Από την άλλη, η μικρογραφία ανήκει στο έργο «Επιστολή στην Οθέα» («L'Épître Othéa») της Γαλλίδας ποιήτριας και συγγραφέα Christine de Pisan (1363–1430). Πρόκειται για μία αλληγορική ιστορία με τη μορφή επιστολής που γράφτηκε από την Οθέα (θεά της σοφίας και της σωφροσύνης) προς τον Τρώα ήρωα Έκτορα. Αφηγείται επεισόδια της κλασικής μυθολογίας με σκοπό να τους δώσει μια πιο πνευματική-ηθική διάσταση.


Λεζάντα Μικρογραφία χειρογράφου με το θεό Άρη να ενθαρρύνει τους άνδρες να πολεμήσουν

Μυθικά πρόσωπα Άρης (Θεός)

Είδος Άλλο

Προέλευση Auvergne (;), Γαλλία

Σημερινή θέση Εθνική Βιβλιοθήκη της Ολλανδίας, Χάγη

Αριθμός ευρετηρίου The Hague, KB, 74 G 27, fol. 15r

Χρονολόγηση 1450-1475 μ.Χ.

Σημειώσεις

Medieval Illuminated Manuscripts: The Hague, KB, 74 G 27, fol. 15r (kb.nl)

Πληροφορίες για το χειρόγραφο The Hague, KB, 74 G 27 βλ. Medieval Illuminated Manuscripts, Koninklijke Bibliotheek (kb.nl)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο "L'Épître Othéa" βλ.

Epistle of Othea - Porkopolis

Cent Histoires de Troie: L'Épître d'Othéa à Hector (Εκατό ιστορίες της Τροίας: Επιστολή της Οθέας προς τον Έκτορα) Πυξίς - Ψηφιακή Αρχαιοθήκη

Épître d'Othéa — Wikipédia (wikipedia.org)

 

 

τοποθεσίες

Συνδεδεμένοι
μύθοι

x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή