απεικονίσεις
απεικονίσεις

Οι μουσικοί Μουσαίος και Λίνος 

Αναγεννησιακό έργο χαρακτικής με τους μουσικούς Μουσαίο και Λίνο, Εργαστήρια Maso Finiguerra και Baccio Baldini (1470-1475)

Σε μία από τις σελίδες του έργου «The Florentine Picture-Chronicle» (Το Φλωρεντινό εικονογραφημένο χρονικό) απεικονίζονται οι δύο μυθικοί μουσικοί, Μουσαίος και Λίνος. Αριστερά ο Λίνος παίζει ένα μουσικό όργανο με αυλούς και δεξιά ο Μουσαίος παίζει ένα είδος λαούτου και τραγουδά. Κάτω από τους μουσικούς διαβάζονται δύο λατινικές επιγραφές: LINUS MUSICCO E POETA και MUSEUS MUSICCO E POETA (Λίνος, μουσικός και ποιητής και Μουσαίος, μουσικός και ποιητής). Οι δύο μουσικοί φορούν ενδύματα της Αναγεννησιακής εποχής, ενώ το τοπίο στο βάθος παραπέμπει στην Τοσκανική ύπαιθρο.

Το Φλωρεντινό εικονογραφημένο χρονικό είναι μία σειρά από 99 σχέδια που εικονογραφούν σκηνές και προσωπικότητες της αρχαίας ιστορίας, ιερές και βέβηλες.


Λεζάντα Αναγεννησιακό έργο χαρακτικής με τους μουσικούς Μουσαίο και Λίνο

Μυθικά πρόσωπα Λίνος (Ήρωας) ,Μουσαίος (Μουσικός)

Είδος Άλλο

Καλλιτέχνης/Δημιουργός Εργαστήρια Maso Finiguerra και Baccio Baldini

Προέλευση Φλωρεντία, Ιταλία

Σημερινή θέση Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Αριθμός ευρετηρίου 1889,0527.48

Χρονολόγηση 1470-1475 μ.Χ.

Σημειώσεις

album; drawing | British Museum

A Florentine picture-chronicle. Finiguerra, Maso, 1426-1464. fol. 52

τοποθεσίες

Συνδεδεμένοι
μύθοι

x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή