Μεγάλο Λιβάδι, Μεγάλο Λιβάδι Λεπίδα, Ουλού Γιαλά  
Λόφος  
 

Όρη Βυρσίνης 

Τα όρη Βυρσίνης - γνωστά και με το όνομα Μεγάλο Λιβάδι - αποτελούν ορεινό όγκο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εκτείνονται στα βορειοανατολικά της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης και εκτείνονται μέχρι την περιφερειακή ενότητα Έβρου. Είναι η φυσική συνέχεια της οροσειράς της Ανατολικής Ροδόπης προς τα ανατολικά. Στα όρη Βυρσίνης έχουν τις πηγές τους οι ποταμοί Λίσσος (στη νότια πλευρά), και Διαβολόρεμα (στα βόρεια).

Στα νότια του ορεινού όγκου βρίσκονται τα Πομακοχώρια, όπου κατοικεί η ελληνική κοινότητα των Πομάκων. Στην περιοχή αυτή, κοντά στην κορυφή Χίλια, έχουν βρεθεί διάσπαρτες προϊστορικές βραχογραφίες. 

Στα βουνά συναντάμε φυλλοβόλα δάση κυρίως με βελανιδιές. Τη χλωρίδα συμπληρώνουν δέντρα, όπως σφενδάμια, φτελιές, οστρυές, σκλήθρα, ιτιές, πλατάνια, λεύκες, φράξοι, κράταιγοι, βατομουριές, αλλά και κάποια δάση με οξιές. Από την πλούσια χλωρίδα ξεχωρίζουν είδη όπως η καμπανούλα, το αγριογαρίφαλο, οι ορχιδέες, το βαλσαμόχορτο, η βιόλα.

ecothraki

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή