Παρθένο Δάσος Ροδόπης, Παρθένο Δάσος Παρανεστίου  
Δάσος   Περιοχή οικολογικού ενδιαφέροντος  
 

Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης 

Το Εθνικό Πάρκο της Οροσειράς της Ροδόπης εκτείνεται από τις βορειοανατολικές πλαγιές του Φαλακρού, ακολουθεί τα σύνορα με τη Βουλγαρία, βόρεια του Νέστου και καταλήγει στα ανατολικά, στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Καλύπτει μία έκταση 1,73 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Στο Εθνικό Πάρκο της Οροσειράς της Ροδόπης βρίσκεται το Παρθένο Δάσος του Φρακτού, ένα από τα πιο σημαντικά παρθένα δάση της Ευρώπης, το δάσος σκλήθρου της Ροδόπης στο Βαθύρεμα, οι όξινοι τυρφώνες στην Ελατιά και στον Λειβαδίτη, οι καταρράκτες του Αχλαδορέματος, το Δάσος της Τσίχλας και της Χαϊντούς, το Δάσος της Ελατιάς, ο καταρράκτης του Λειβαδίτη, το Δάσος του Λεπίδα, τμήμα του ποταμού Νέστου, το μοναδικό στην Ελλάδα αμιγές δάσος σημύδας και οι δύο τεχνητές λίμνες του Θησαυρού και της Πλατανόβρυσης.

Αποτελεί το πιο πλούσιο σε βιοποικιλότητα Εθνικό Πάρκο της Ελλάδας και μία από τις πιο σημαντικές περιοχές για την άγρια φύση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Εθνικό Πάρκο της Οροσειράς της Ροδόπης δημιουργήθηκε το 2009.

Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Ντοκιμαντέρ: Το παρθένο δάσος της Ροδόπης (1984)

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή