Μονοπάτι   Πεζοπορία / Περίπατος  
 

Μονοπάτια Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου 

Στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου υπάρχουν τέσσερα μονοπάτια πολλαπλών βαθμών δυσκολίας, στα οποία υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλη τη διάρκεια του έτους:

Πορτοκαλί μονοπάτι: Μικρή δυσκολία. Η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από μία ώρα με αφετηρία το Κέντρο Ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου και προορισμό το εκπληκτικής θέας παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών μέσα από ένα πυκνό δάσος.

Κίτρινο μονοπάτι: Μικρή δυσκολία. Πρόκειται για την αντίστροφη διαδρομή, που κατεβαίνει από το παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών πίσω προς το Κέντρο Ενημέρωσης. Η διαδρομή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, ιδίως μικρόσωμων πουλιών.

Κόκκινο μονοπάτι: Μέτρια δυσκολία. Με αφετηρία το Κέντρο Ενημέρωσης, αυτή η δίωρη διαδρομή ανεβαίνει στην κορυφή της Γκίμπρενας διασχίζοντας ένα πυκνό δάσος που αποτελείται κυρίως από μαύρη πεύκη. Το μονοπάτι καταλήγει σε ένα σημείο εξαιρετικής θέας της προστατευόμενης περιοχής.

Μπλε μονοπάτι: Μέτρια δυσκολία. Πρόκειται για διαδρομή που κατεβαίνει από την Γκίμπρενα, για να καταλήξει στα όρια του μικρού οικισμού της Δαδιάς. Εκτός από δάση, η διαδρομή συναντά καλλιεργημένες εκτάσεις και βοσκοτόπια σε ένα συνεχώς εναλλασσόμενο τοπίο.

Χάρτης των μονοπατιών στον ιστότοπο του Εθνικού Πάρκου

Περιγραφή των μονοπατιών στον ιστότοπο του Εθνικού Πάρκου

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή