Κοσσινίτης, Κόσσινθος, Κόσινθος, Κουρού Τσάι, Εσκιτσέ Τσάι, Τσάι  
Ποτάμι  
 

Κόσυνθος 

Ο Κόσυνθος είναι ποταμός της Θράκης, που διασχίζει την πόλη της Ξάνθης. Έχει μήκος 55 χιλιόμετρα. Οι πηγές του βρίσκονται στην οροσειρά της Ροδόπης, και εκβάλλει στη Βιστωνίδα. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του, διασχίζοντας τις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης, ο ποταμός διαγράφει μία πορεία μέσα σε μία ορεινή περιοχή, ανάμεσα σε μικρές κοιλάδες και βαθιές ρεματιές με δασωμένες πλαγιές και εντυπωσιακούς σχηματισμούς ψηλών και απόκρημνων βράχων. Σε πολλά σημεία της κοίτης του σχηματίζονται μικροί καταρράκτες και λίμνες.

Στις όχθες του ποταμού, δάση βελανιδιάς και πεύκου συναντούν οξιές και πυκνή σε ορισμένα σημεία βλάστηση. Η περιοχή αποτελεί βιότοπο άγριων ζώων, κυρίως θηλαστικών αλλά και πτηνών, μερικά από τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση.

Στην Ξάνθη, ο Κόσυνθος περνάει μέσα από τις γειτονιές της Παλιάς Πόλης και του Σαμακώβ, και από εκεί διασχίζει πεδινές περιοχές μέχρι τις εκβολές του στο βόρειο τμήμα της Βιστωνίδας.

Ακολουθώντας τον Ποταμό Κόσυνθο

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή