Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας, Δημοτική Σχολή  
Σχολείο  
 

3ο δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης "Άγγελος Ποιμενίδης" 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης "Άγγελος Ποιμενίδης" στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Σχολής, που είναι μεταξύ των παλιότερων κτιρίων της πόλης. Η ακριβής χρονολογία ανέγερσής του δεν είναι σαφής, αν και ως πιο πιθανό έτος ανέγερσης υπολογίζεται το 1866.

Στο Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας του τότε Δεδέαγατς φοιτούσαν περί τα 100-200 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Μεταξύ 1901 και 1909, το σχολείο στέγασε την Αστική Σχολή Αρρένων, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν χτίστηκε και η Λεονταρίδειος Ελληνική Σχολή, οπότε το 3ο Δημοτικό μετατράπηκε σε σχολείο θηλέων. Το σχολείο έγινε γνωστό για τις καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους που εφάρμοσε κατά καιρούς. Για αυτόν τον λόγο θεωρούνταν πρότυπο εκπαιδευτήριο.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης έχει χαρακτηριστεί από το κράτος ως κτίριο "χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας". Το 2020, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, πήρε την επωνυμία "Άγγελος Ποιμενίδης" από το όνομα του λογοτέχνη και παλιού δασκάλου του 3ου Δημοτικού.

Η ιστορία του σχολείου

3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, Μεταπτυχιακή εργασία

Διαρκής κατάλογος των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων

 

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή