Άλλο  
 

Μουσείο Ελιάς και Ελαιολάδου 

Το πολύτιμο αγαθό της Θάσου

Στο Μουσείο Ελιάς και Ελαιολάδου παρουσιάζονται όλα τα στάδια και οι διαδικασίες παραγωγής του λαδιού. Αντικείμενα και εργαλεία σχετικά με την έκθλιψη και επεξεργασία του καρπού και οι προβολές στην αίθουσα ενημέρωσης ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον ευλογημένο κόσμο της ελιάς. Η παρουσίαση διαφόρων ποικιλιών ελιάς στο κτήμα του μουσείου και η δυνατότητα παρακολούθησης της παραγωγής στο γειτονικό ελαιοτριβείο ολοκληρώνει τη γνωριμία με τον πολύτιμο καρπό.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτίθενται διάφορα αντικείμενα λαϊκού πολιτισμού από τη συλλογή της Σωτηρίας Τυρολόγου, όπως εργόχειρα, υφαντά και ενδύματα.

Στην αυλή ανακαλύφθηκαν μεγάλοι πίθοι και ερείπια αρχαίου αποθηκευτικού χώρου. Η ανασκαφή βρίσκεται σε εξέλιξη και ίσως φέρει στο φως τα υπόλοιπα μέρη από αρχαίο ελαιοτριβείο μαρτυρώντας την αέναη χρήση του χώρου στην παραγωγή ελαιόλαδου.

Μουσείο Ελιάς και Ελαιολάδου

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή