Άλλο  
 

Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου 

Μαθαίνοντας την τοπική ιστορία του 20ού αιώνα

Το διώροφο κτίριο κτίστηκε το 1907. Λιτό εξωτερικά, χωρίς ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία κτίστηκε σε σχέδια Ιταλού αρχιτέκτονα. Ενδιαφέρον εσωτερικά παρουσιάζει η χρήση ξυλείας από τον Αρχάγγελο της Σιβηρίας. Μετά την απελευθέρωση της πόλης το 1920, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως αποθηκευτικός χώρος προϊόντων ή εκτροφείο μεταξοσκώληκα. Η αξιοποίηση και ανακαίνισή του ως στρατιωτικό μουσείο ξεκίνησε το 1996 και έτος 2000 άνοιξε τις πόρτες στο κοινό.

Στις αίθουσες του ισογείου εκτίθενται παράσημα από την περίοδο της Επανάστασης του 1821, τους δύο παγκόσμιους πολέμους και σύγχρονα: Φωτογραφίες πεσόντων με καταγωγή τον  Έβρο και ιστορικές φωτογραφίες από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη Θράκη γενικότερα.

Στον όροφο εκτίθενται κειμήλια, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, στολές και οπλισμός από το 1821 έως και τα τέλη του 20ού αιώνα. Ανάμεσά τους λάφυρα πολέμου, στολές, οπλισμός Ιταλών και Γερμανών στρατιωτών. Στον εξωτερικό χώρο εκτίθενται άρμα μάχης και πυροβόλα.

Το Μουσείο είναι πλήρως προσβάσιμο.

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Δήμος Διδυμοτείχου

EMT Greece

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή