Έπαυλη Μιλτιάδη Αλτιναλμάζη  
Άλλο   Λαογραφικό  
 

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης 

Παρουσιάζοντας την ιστορία της Θράκης

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης λειτουργεί από το 2002. Σκοπός του είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μέσα από τη μελέτη, έρευνα και προβολή του θρακικού πολιτισμού.

Τα εκθέματα του μουσείου χωρίζονται σε θεματικές ενότητες. Μουσική και λατρεία στη Θράκη, διατροφή, χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, υφαντουργία, αγροτική καλλιέργεια, ένδυση. Μέσα από τις θεματικές παρουσιάζονται αντικείμενα και εργαλεία που ζωντανεύουν με τις φωτογραφίες και το εποπτικό υλικό.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται αποτελεί ένα ιδιαίτερο νεοκλασικό κτίριο του 1899. Ήταν η αστική έπαυλη του Μιλτιάδη Αλτιναλμάζη, αξιόλογου Αδριανουπολίτη με σημαντική θέση στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Μία επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης αξίζει για να γνωρίσετε με τον πιο ευχάριστο και άμεσο τρόπο την ιστορία και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής.

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

JTI Target (βίντεο)

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή