Αρχαιολογικό   Ξενάγηση  
 

Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων 

Έργα τέχνης ζωντανεύουν την ιστορία μίας μεγάλης πόλης της αρχαιότητας

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων φιλοξενούνται όλα τα ευρήματα από τις ανασκαφές της σημαντικής αυτής πόλης της αρχαιότητας και των πρώτων βυζαντινών χρόνων. Για την καλύτερη γνωριμία με τα κινητά ευρήματα, η οργάνωση των εκθεμάτων χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες.

  • Στο ισόγειο του αρχαιολογικού μουσείου παρουσιάζονται ευρήματα από τις ανασκαφές που προέρχονται από την περιοχή πριν την αποίκισή της, δηλαδή από τα  προϊστορικά χρόνια έως τον 4ο αιώνα π.Χ. Περισσότερα και σημαντικότερα είναι τα ευρήματα όπως νομίσματα, κοσμήματα, γλυπτά, αγγεία κ.ά. από την ίδρυση της αποικίας έως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου.
  • Στον όροφο του μουσείου εκτίθενται τα ευρήματα από την χριστιανική πόλη. Επιγραφές, μέλη οικοδομημάτων, ψηφιδωτά, αγγεία και νομίσματα από τα παλαιοχριστιανικά και πρωτοβυζαντινά χρόνια που συμπίπτουν με την ακμή της πόλης μέχρι και την ύφεση (7ος αι. μ.Χ.) και την εγκατάλειψή της μετά την τουρκική κατάκτηση στα τέλη του 14ου αιώνα. 

Με τη βοήθεια εποπτικού υλικού ο επισκέπτης ολοκληρώνει την γνωριμία με την πόλη των Φιλίππων.

Αρχαιολογικά Mουσεία της Ελλάδας

Υπουργείο Πολιτισμού

Δημωφέλεια

JTI Target (βίντεο)

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή