Καρμάνιον, Παγγαίον  
Αναρρίχηση / Κατάβαση   Βουνό   Πεζοπορία / Περίπατος  
 

Παγγαίο  

Μεγάλος ορεινός όγκος που εκτείνεται στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Σερρών.  Το Παγγαίο είναι γνωστό από τη μυθολογία, ενώ αναφορές σε αυτό βρίσκουμε σε πολλούς αρχαίους συγγραφείς. 

Σε σπήλαια του Παγγαίου, αλλά και στο ύπαιθρο, έχουν βρεθεί σχεδιάσματα πάνω στο γρανίτη ή τον ασβεστόλιθο, τα «ακιδογραφήματα» ή «βραχογραφήματα». Αυτά παριστάνουν ανθρώπους αλλά και ζώα, μαρτυρώντας την ύπαρξη ζωής σε αυτό.

Πέρα από τα προϊστορικά και ιστορικά μνημεία, το Παγγαίο έχει να επιδείξει πλούσια και ενδιαφέρουσα φύση, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την παράδοση και τις δραστηριότητες στη φύση.

Αν είσαι οπαδός της ορεινής πεζοπορίας, θα ξετρελαθείς με το Παγγαίο και τις ψηλές αλλά γενικά ομαλές κορυφές του. Η ψηλότερη από αυτές είναι η Κόζνιτσα που φτάνει τα 1.956 μέτρα ύψος. Από εδώ περνά το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6.

Παγγαίο όρος

9 Πεζοπορικές και Ορειβατικές προτάσεις στη Δράμα

topoguide

Περιφέρεια Α.Μ.Θ. (βίντεο)

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή