απεικονίσεις
απεικονίσεις

Ο Δημοφών βρίσκει τη Φυλλίδα που έχει μεταμορφωθεί σε ανθισμένη αμυγδαλιά 

  • thumb_img
  • thumb_img
  • thumb_img

Στον πίνακα απεικονίζεται η επιστροφή του Δημοφώντα στη Θράκη και η συνάντησή του με τη Φυλλίδα που έχει μεταμορφωθεί σε αμυγδαλιά μετά την αυτοκτονία της. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί ο εναγκαλισμός του Δημοφώντα με το δένδρο, ο οποίος έχει ακόμα ανοιχτά τα χέρια του και με έκπληξη κοιτά προς το μέρος του. Η Φυλλίδα, σύμφωνα με το μύθο, έβγαλε άνθη μόλις είδε τον Δημοφώντα ως ένδειξη της αγάπης της.


Λεζάντα Ελαιογραφία σε καμβά που απεικονίζει τον Δημοφώντα να βρίσκει τη Φυλλίδα που έχει μεταμορφωθεί σε ανθισμένη αμυγδαλιά

Μυθικά πρόσωπα Δημοφών (Ήρωας) ,Φυλλίδα (Πριγκίπισσα)

Είδος Άλλο

Καλλιτέχνης/Δημιουργός John William Waterhouse

Σημερινή θέση ιδιωτική συλλογή

Χρονολόγηση 1905 μ.Χ.

Σημειώσεις

Στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο φυλάσσεται βιβλίο 60 σελίδων με σκίτσα του J. W. Waterhouse. Περιλαμβάνει σχέδια (σπουδές) για τα δένδρα και το φύλλωμά τους, τις ανθρώπινες μορφές, τοπία, κ.ά. Ανάμεσα σε αυτά εντοπίζονται προσχέδια της ελαιογραφίας με τίτλο "Φυλλίδα και Δημοφών", που εκτέθηκε στη Royal Academy το 1907. Τα σχέδια έγιναν με μολύβι, μαύρη κιμωλία, στυλό και μελάνι σε χαρτί διστάσεων 20.3 x 25.4 εκ., βλ. Sketchbook | Waterhouse, John William | Victoria & Albert Collections (vam.ac.uk)

Άλλοι σχετικοί σύνδεσμοι: Phyllis and Demophoön – John William Waterhouse (home.blog) & John William Waterhouse - Phyllis and Demophoon (Wikimedia Commons)

τοποθεσίες

Συνδεδεμένοι
μύθοι

x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή