Ανήμερα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στις 24 Ιουνίου, αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα, οι ρίζες του οποίου ανάγονται στην αρχαιότητα. Σύμφωνα με αυτό, οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές ανάβουν φωτιές στη μέση του δρόμου, ενώ ο Κλήδονας αποκαλύπτει στις άγαμες κοπέλες τον μελλοντικό τους σύζυγο. Την παραμονή της γιορτής επιλέγουν σε ποιο από τα σπίτια του χωριού θα «ανοιχτεί ο Κλήδονας».
Το απόγευμα της παραμονής, ένα μικρό κορίτσι, του οποίου ζουν και οι δύο γονείς, πηγαίνει σε μια πηγή και παίρνει νερό με πήλινο δοχείο, το «δοχείο του Κλήδονα». Στη συνέχεια το μεταφέρει στο σπίτι, χωρίς να μιλήσει σε κανέναν («αμίλητο νερό»). Όταν φτάσει στο σπίτι, τοποθετεί το νερό σε δοχείο με στενό λαιμό και η κάθε κοπέλα ρίχνει μέσα ένα προσωπικό της αντικείμενο. Έπειτα το δοχείο ασφαλίζεται.
Ο Κλήδονας σκεπάζεται με πανί ή με μαντίλι κόκκινου χρώματος και στεφανώνεται με φύλλα δάφνης ή μυρτιάς. Παράλληλα, οι άγαμες κοπέλες προσεύχονται στον Αϊ-Γιάννη και τοποθετούν το δοχείο σε ανοιχτό χώρο, όπου μένει όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια της οποίας βλέπουν στα όνειρά τους τον μελλοντικό τους σύζυγο.
Διάβασε και άκου ένα εβρίτικο τραγούδι του κλήδονα