Λιμνοθάλασσα Αρωγής, Μαυρολίμνη  
Λίμνη  
 

Λιμνοθάλασσα Καρατζά 

Η λιμνοθάλασσα Καρατζά βρίσκεται στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες Ξηρολίμνης και Αλυκής, και πολύ κοντά στο χωριό Αρωγή και την ομώνυμη παραλία. Ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και αποτελεί μία από τις λεγόμενες λιμνοθάλασσες της Ροδόπης.

Είναι μια ρηχή λιμνοθάλασσα με αλμυρά έλη και μια στενή παράκτια αμμώδη παραλία. Περιβάλλεται από γυμνούς, μερικώς καλλιεργούμενος λόφους με μικρά νησιά και επίπεδες λασπώδεις εκτάσεις. Στο νοτιοανατολικό τμήμα της λιμνοθάλασσας υπάρχει αλιευτικός σταθμός και χώρος κάμπινγκ.

Η λιμνοθάλασσα Καρατζά αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές περιοχές στην Ελλάδα για τα πτηνά, με είδη που αναπαράγονται, μεταναστεύουν και διαχειμάζουν σε αυτή, ενώ ενδείκνυται ως τόπος παρατήρησης της ορνιθοπανίδας αλλά και για περπάτημα, κάθε εποχή του χρόνου.

naturagraeca

Ροδόπη, ένας αειφόρος τουριστικός προορισμός (βίντεο)

 

Δες επίσης

Δες κοντά σου

χιλιόμετρα
x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Θεωρούμε ότι αποδέχεστε την αποθήκευση όλων των cookies πατώντας το κουμπί "Αποδοχή"
Αποδοχή